1. Bezkaloryczny olej do smażenia PAM Jeżeli się martwisz, że oliwa się nie nadaje skorzystaj z tego oleju. Sprawdzony przez wielu kulturystów http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_smażenia-opis914.html Teraz 2 artykuły na temat smażenia, które dużo uświadamiają: 1. D.Szukała-smażenie [...]
Kukurydza ma wysoki IG dlatego stroni się od niej. A cebulkę sobie wcinaj, też lubię i też jestem na redukcji. EDIT: Ale smaż na teflonie a najlepiej kup sobie PAM - bezkaloryczny olej do smażenia. Zmieniony przez - sergiusz w dniu 2006-07-03 20:01:01
O odpowiednio wysokim punkcie dymienia. Np. smalec, olej kokosowy do dluzszego smazenia lub rzepakowy czy oliwa rafinowana do szybkiego. Ew. PAM jezeli nie chcesz spozywac (mozliwe ze utlenionego) tluszczu.
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa [...]
PAM to zwykły olej. Łatwiej go po prostu rozpylić w małej ilości. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ziemniaki, czy frytki można śmiało upiec bez dodatku tłuszczu. Ew. min. Resztę spożyć na zimno. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-18 11:45:49
ja zamierzam caly czas smazyc jedzonko wiec, czy taki olej bylby dobry do codziennego uzytku, czy tez ten pam ?? co prawda raz jadlem jedzonko z grilla elektrycznego ale musze przyznac bylo dobre, taki grill to taka inwestycja dlugoterminowa. Daltego chcialem kupic raz porzadny grill i miec z glowy na dlugie miesiace a moze i nawet lata.
[...] - bede pił 3-4l wody + witaminy/minerał olimp multiple Proporcje innych bajerów? tzn? białko z węglami + tłuszcze? No przeciez w diecie dobrze to dobrałem, co pewnie chodzi o to że posiłek potreningowy ma w sobie olej rzepakowy? No bo smażyłem na nim kurczaka więc go wpisałem ^^ Nie wiem o jakie "inne bajery" Ci chodzi :D Moglbys konkretnie? :))
Smalec, masło klarowane, olej kokosowy, pam. Nie wiem jakim cudem zużywasz tyle tłuszczu do smażenia. Wystarczy rozsmarować 5ml na patelni, lub nawet podsmażyć/dusić dodając troszkę wody.
Smażenie na oliwie to raczej nie jest dobry pomysł, na oliwie się nie powinno smażyć. Weź sobie kup patelnie teflonową i smaż kurczaka bez tłuszczu mi wychodzi dobry. Ew. kup sobie olej beztłuszczowy (PAM) i smaż na tym.
Nie wiem co masz na myśli pod stwierdzeniem "zwykły olej" ale na słonecznikowym nie polecam smażyć. Kup sobie masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy. Na teflonie wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć, a nie lać 40ml.
do smażenia dobry bedzie teflone nie przywiejaący , Pam, smalec to polecam nie polecam smażyć na oleju z włoskich, bardziej by sie nadawał już olej z laskowych ale także szkoda marnować jego właściwości. Jak pisałem wyżej ew do krótkiego smażenia na małym ogniu oliwa z oliwek
PAM to bezkaloryczny olej w sprayu do smazenia beztluszczowego. Mozna go kupic u Lalki i w sklepie SFD. "... podobno hormon bykA kosztuje 100zł jeden wstrzyk i po 8h stajesz sie z takiego jak ja w takiego co ma przynajmniej 40cm w bicu, 130 w klacie przynajmniej" - .Peticker.
cholerka a misie ostatnio pomyliło i kupiłem olej mct zamiast pam heh bo troche byłem rozkojarzony w w ogóle juz prawie spałem (sesja i takie tam) ale w sumie tez sie pewnie przyda ale mct zie na zimno zjada prawda???